A Mátészalka és a Vitka SE is felvette a kesztyűt

A naményiak edzőtáborban is készülnek a következő szezonra.

A Vitka SE a 2. helyen végzett Mátészalkától egy egységgel lemaradva, a DVSC U22-eseivel azonos pontszámmal a 4. helyen fejezte be az NB II.-es pontvadászatot az osztály Észak-keleti csoportjában.

 

Egymással is megmérkőznek

A naményiak múlt héten megkezdték felkészülésüket a következő szezonra. Vakarcs Krisztina, a Vitka SE edzője elmondta, hogy a játékosok a pihenés mellett egyéni edzésterv alapján készültek, hogy megfelelő alapokkal kezdhessék meg a közös munkát.

 

– Múlt hétfőn találkoztunk először, a tervek szerint hetente ötször edzünk. Természetesen az első héten az erőfejlesztési munka és a kondicionális edzések kerültek előtérbe. Keretünkben történt pár változás, Friebesz Fanni Luca munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni a következő szezont, valamint egészségügyi okok miatt nem számíthatunk Héjjas Tímeára. Érkezik viszont Kisvárdáról Soltész Petra, és szülési szabadság után újra edzésbe áll Dévényiné Dudás Georgina – mondta Vakarcs Krisztina. – Felkészülésünk alatt több edzőmérkőzést is szervezünk, többek között megmérkőzünk a Mátészalkával – tette még hozzá.

 

Új edző Mátészalkán

A Vitka SE a hazai edzések mellett augusztusban Kisvárdán edzőtáborozik, ahol a tréningek mellett játszik majd a szabolcsiak élvonalbeli ifjúsági csapatával. A szakvezető még azt is elárulta, hogy a szeptemberben induló pontvadászatban nem szeretnének lemaradni a dobogóról.

A megyei rivális, Mátészalka új edzővel vág neki a következő szezonnak, a csapatot az együttes korábbi játékosa, Márkus Peónia irányítja a jövőben. Munkáját azonban szakmai igazgatóként segíti a korábbi tréner, Drabik Péter.

 

– A közös munkát mi is a múlt hét elején kezdtük el, de a lányok már július közepe óta egyéni edzésterv szerint dolgoztak. Hetente négy közös edzéssel készülünk, az elején az állóképességet fejlesztjük, majd rátérünk a speciális gyakorlatokra, az utolsó szakaszban pedig a taktikát csiszoljuk – avatott be a részletekbe a Mátészalka újdonsült trénere.

Márkus Peónia azt is elmondta, hogy megmérkőz­nek majd a Vitka SE-vel, a Kállósemjénnel és a Debrecen utánpótláscsapatával.

Ami a játékosmozgást illeti, távozott Gyökös Barbara, Balla Barbara, valamint Czier Nikolett is felhagyott a játékkal, érkezett viszont Bordás Odett és Buzás Petra Debrecenből, valamint Kovács Emese Létavértesről.

Forrás : szon.hu